На деокупованій Миколаївщині виявили тіла двох цивільних осіб, яких розстріляли окупанти

Дата: 14 Липня 2023
A+ A- Підписатися

14 липня, у пʼятницю, на звільненій території Миколаївщини правоохоронці виявили тіла двох цивільних осіб, яких розстріляли російські військові.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

На звільненій частині Миколаївської області тривають слідчо-оперативні заходи з виявлення та документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ під час тимчасової окупації території.

Під час чергового огляду місцевості у селі Степове Воскресенської територіальної громади Миколаївського району, прокурори та криміналісти виявили тіла двох місцевих мешканців – чоловіків 20 та 34 років, яких навесні минулого року розстріляли окупанти.

Тіла загиблих направили до Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи для дослідження. Правоохоронці намагаються встановити обставини, знайти свідків та очевидців скоєння злочину.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що 25 квітня у деокупованому селі Благодатне Миколаївської області правоохоронці виявили тіла двох цивільних, які загинули внаслідок обстрілу росіян. За даними слідства, цивільні загинули внаслідок обстрілу населеного пункту підрозділами збройних сил РФ 2 квітня та 11 листопада 2022 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter