На деокупованій Миколаївщині виявили тіла двох чоловіків, які загинули через російський обстріл

Дата: 27 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

25 квітня у деокупованому селі Благодатне Миколаївської області правоохоронці виявили тіла двох цивільних, які загинули внаслідок обстрілу росіян.

Про це повідомили в Миколаївському обласному управлінні прокуратури.

“За процесуального керівництва прокурорів відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Миколаївської обласної прокуратури тривають слідчо-оперативні заходи з виявлення та документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ, на території Миколаївського району”, – йдеться у повідомленні.

У селі Благодатне Миколаївської області під час чергового огляду місцевості та фіксування воєнних злочинів окупантів відносно цивільного населення правоохоронці виявили тіла чоловіків 65 та 87 років.

За даними слідства, цивільні загинули внаслідок обстрілу населеного пункту підрозділами збройних сил РФ 2 квітня та 11 листопада 2022 року.

Тіла правоохоронці направили для дослідження до Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи. Наразі слідчі шукають свідків та очевидців скоєння злочину.

Триває досудове розслідування у кримінальній справі за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічно.

Нагадаємо, наприкінці березня в Ізюмському районі Харківській області поліція виявила тіла двох місцевих мешканців, які загинули під час авіаційного бомбардування українських територій військами РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter