СБУ повідомила про підозру “воєнній кореспондентці” з окупованого Донецька

Дата: 19 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру в колабораційній діяльності пропагандистці з підконтрольного терористичній організації “ДНР” сайту “МОСТ”.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління СБУ у Луганській та Донецькій областях.

У повідомленні йдеться про те, що пропагандистка “ворожого сайту-сміттярки “МОСТ” систематично здійснює пропагандистську діяльність на користь країни-окупанта та медійну підтримку збройної агресії проти України”.

За даними правоохоронців, підозрювана, яка називає себе “воєнною кореспонденткою”, супроводжує незаконні збройні формування з березня минулого року та поширює антиукраїнські фейки.

Зокрема, вона у своїх матеріалах брехала щодо бойових дій за “Азовсталь” у Маріуполі, “перемог” російських окупаційних військ та дискредитувала ЗСУ.

Водночас підозрювана активно підтримує дії держави-агресора з окупації Донецької області, возвеличує президента Росії Володимира Путіна, дає інтерв’ю російським друкованим виданням, де викладає неправдиву інформацію щодо обстрілів окупованих територій Донеччини.

Також пропагандистка створила телеграм-канал, де висвітлювала проведення псевдореферендуму на окупованих українських територіях 2022 року.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що колишній вінницькій журналістці Юлії Тарапаті, яка зараз обіймає посаду заступниці головреда видання “Вечерня Москва”, повідомили про підозру за частиною 6 статті 111-1 Кримінального кодексу України – “Колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter