Журналістка 5 каналу, яка поставила “незручні” запитання президенту Зеленському, заявила про кібербулінг

Дата: 27 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Журналістка 5 каналу Ганна Рибалка, яка поставила “незручні” запитання під час пресконференції президента Володимира Зеленського в п’ятницю, 24 лютого 2023 року, зазнала кібербулінгу.

Вже наступного дня зранку їй почали масово писати образи в соцмережах, повідомила вона Інституту масової інформації (ІМІ).

Джерело: Детектор медіа

Під час пресконференції Ганна Рибалка нагадала Зеленському, що 5 канал разом з “Прямим” та “Еспресо” у квітні минулого року вимкнули з цифрового мовлення. Також вона запитала, чи шкодує президент про своє тогорічне звернення до українців, коли казав, що нападу не буде, а також поцікавилася, чи вбачає він особисту відповідальність у тому, що громадян не повідомили про реальні загрози.

Водночас журналістка спитала про відповідальність ексголови СБУ Івана Баканова за ймовірне недооцінювання російського вторгнення. Прессекретар президента Сергій Никифоров перебив її, попросивши закінчувати запитання, після чого в неї забрали мікрофон.

“На ранок суботи почалася масова хвиля хейту в приват і тривала до вечора. Це були якісь повідомлення від незнайомих мені людей… Я ті профілі заблокувала. Бо телефонували у фейсбук уночі”, – розповіла медійниця.

Джерело: IMI
Джерело: IMI
Джерело: IMI
Джерело: IMI

За її словами, за кілька днів хвиля булінгу припинилася: навпаки, багато людей пишуть слова підтримки.

Із заявою до поліції через цькування Ганна не зверталася, оскільки вважає те, що сталося, “виявом хейту і не більше”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що журналістки, які виступили проти проведення волонтерської акції з умовною назвою “Календар без цензури” від 5 каналу зі світлинами оголених співробітниць медіа, заявили, що отримують погрози й цькування через мережу Інтернет. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter