Суд у Дніпрі переніс засідання в справі про напад на активістку Наталію Ешонкулову, на якому мали допитувати потерпілу

Дата: 15 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Амур-Нижньодніпровський районний суд міста Дніпра переніс засідання, на якому мали допитувати потерпілу від нападу громадську активістку Наталію Ешонкулову з 15 на 21 лютого.

Як передає кореспондентка ZMINA, відповідне рішення суд ухвалив сьогодні. 

Про перенесення засідання клопотав один з адвокатів обвинувачених, Геннадій Куліков, який не зміг прибути в суд через хворобу.

Сторони погодилися на відтермінування засідання з допитом Ешонкулової, оскільки вважають його одним з ключових у судовому розгляді.

Також на зсіданні 15 лютого сторона захисту відмовилася від виклику двох своїх свідків.

Як було заявлено, вони, ймовірно, зараз на тимчасово окупованій території України й місце їхнього перебування встановити неможливо.

Після допиту потерпілої Наталії Ешонкулової мають розпочатися судові дебати.

Нагадаємо, 15 липня 2021 року ввечері в Дніпрі двоє зловмисників напали й сильно побили місцеву підприємицю та правозахисницю Наталію Ешонкулову, підстерігши її в під’їзді. У неї пошкоджено кілька зубів і зламано ніс, лікарі зафіксували струс мозку, а також синці й садна на обличчі.

Ешонкулова заявила, що вважає злочин замовним і пов’язує побиття зі своєю громадською діяльністю.

16 липня 2021 року поліція Дніпропетровської області повідомила, що кваліфікувала напад на активістку як замах на вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).

25 липня 2021 року Нацполіція заявила про затримання двох підозрюваних у нападі на активістку, яких вона впізнала. Справу почав розглядати Амур-Нижньодніпровський районний суд Дніпра. А 2022 року в справі з’явився третій фігурант. Оскільки спочатку суд розглядав справу з двома обвинуваченими, а потім ще одній особі було оголошено про підозру, колегія суддів ухвалила рішення почати розгляд заново

Наразі в справі є троє обвинувачених – Андрій Русак, Андрій Чульський та Руслан Кузьменко.

Після затримання третього фігуранта справи Наталія Ешонкулова заявила про спроби тиску на неї, зокрема надсилання повідомлень з погрозами. Їх на клопотання активістки приєднали до справи. 

Наталія Ешонкулова очолює громадську організацію “Укри”, засновану 2014 року в Дніпрі, одна з організаторок протестів малих підприємців проти карантинних обмежень у 2020 році, підприємиця, юристка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter