Двоє бойовиків так званої “ДНР”, які воювали на боці РФ, отримали по 10 років за ґратами

Дата: 28 Січня 2023
A+ A- Підписатися
Суд призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі двом бойовикам незаконного збройного формування “ДНР”, які воювали проти Збройних сил України на території Донецької області.
 
Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.
 

Фігурантів визнали винними в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі в терористичній організації та незаконних збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України).

Прокурори в суді довели, що в серпні 2014 року житель селища Пантелеймонівка Горлівського району вступив до лав “1-ої окремої гвардійської мотострілецької бригади ДНР”, де обійняв посаду водія-електрика командно-штабної машини взводу зв’язку.

“Знаходячись за місцем дислокації підрозділу у Старобешівському районі, він обслуговував техніку учасників НЗФ. Також “служив” механіком у “5 ОМСБр “Оплот”, – йдеться у повідомленні.

Другий засуджений – житель Камчатського краю російської федерації. Прокури довели, що він прибув на тимчасово окуповану територію Донецької області у жовтні 2015 року та воював проти ЗСУ у складі “11-го гвардійського окремого мотострілецького полку батальйону “Восток” ДНР”. У ролі старшого стрілка зловмисник брав участь у бойових діях у районі села Піски Ясинуватського району. 

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року, суд визнав винним у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та призначив 15 років позбавлення волі для мешканця Донеччини, який добровільно пішов воювати проти України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter