За збір інформації про позиції ЗСУ в Краматорську місцевого жителя засудили до 14 років ув‘язнення

Дата: 13 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Російського агента, який “здавав” позиції українських військових у Краматорську, засудили до 14 років ув’язнення. Місцевого жителя після початку повномасштабного вторгнення РФ завербував представник російських спецслужб.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: СБУ

Так, правоохоронці вже зібрали докази провини російського агента, який збирав розвіддані та повідомляв про позиції бойових позицій ЗСУ та Нацгвардії в Краматорському районі.

Крім того, чоловік передавав місця перебування та маршрути переміщення співробітників українських правоохоронних органів на території регіону.

“Зловмисника було затримано в результаті спецоперації контррозвідки СБУ в Донецькій області в травні цього року. У нього вилучено мобільний телефон на місці злочину на ворога. Суд призначив йому покарання у вигляді 14 років в’язниці”, – повідомляє СБУ.

За даними слідства, поплічником окупантів є місцевий житель, якого після початку повномасштабного вторгнення завербував представник спецслужб РФ.

Чоловік неодноразово привселюдно висловлював свої прокремлівські погляди та розповідав про “швидке” захоплення Краматорська й встановлення там московського режиму.

За вказівкою окупантів він об’їжджав територію райцентру та фіксував переміщення українських військ. За це він отримував від окупантів гроші.

“На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за ч. 7 ст. 111-1 (надання державі-агресору допомоги у веденні бойових дій проти Збройних сил України) Кримінального кодексу України”, – підсумували в СБУ.

Нагадаємо, що 8 грудня правоохоронці затримали мешканку Краматорська, яку звинувачують у тому, що жінка надсилала окупантам геомітки з розташуванням українських військових. Підозрювану тримають під вартою, їй загрожує до восьми років в’язниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter