Розпочався процес відбору ДНК-матеріалів серед мешканців Ізюма для ідентифікації загиблих

Дата: 03 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

2 листопада в Ізюмі розпочала роботу передана урядом Франції мобільна лабораторія для відбору ДНК-матеріалів у осіб, чиї родичі зникли безвісти або поховані на території Ізюмського району.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура. 

Фото: Харківська обласна прокуратура

“Відібрання ДНК-матеріалів надасть можливість ідентифікувати загиблу особу на будь-якій частині території України, відповідно до даних, внесених до Єдиної державної бази ДНК. Спільними зусиллями ми зможемо ідентифікувати загиблих від рук російської армії”, – йдеться у повідомленні.

На місці працюють експерти Національного наукового центру “Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М. С. Бокаріуса”, прокурори Ізюмської окружної прокуратури Харківської області та слідчі нацполіції Харківської області.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Сьогодні біологічні матеріали здали 16 осіб.

Здати біологічні матеріали можна у мобільній лабораторії 4 листопада (п‘ятниця) з 9:00 до 15:00 за адресою: м. Ізюм, проспект Незалежності, 46-А (магазин “Будмаг” біля приміщення місцевої поліції).

Нагадаємо, що на звільнених територіях Донецької, Харківської та Херсонської областей правоохоронці виявили 1077 тіл загиблих. Складність ідентифікації полягає у тому, що експертизи проводяться через аналіз ДНК, оскільки візуально встановити схожість наразі вже неможливо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter