На деокупованих територіях трьох областей вже виявили понад тисячу тіл убитих росіянами людей

Дата: 30 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
На звільнених територіях Донецької, Харківської та Херсонської областей правоохоронці виявили 1077 тіл загиблих.
 
Про це повідомив в ефірі телемарафону міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.
 
Ексгумація тіл у масовому захороненні в Лимані. Архівне фото

Я можу назвати деякі цифри щодо виявлення тіл в областях. Якщо ми говоримо про Донецьку область, то наразі на деокупованих територіях ми виявили 268 тіл, з них ідентифіковано 175, тобто трохи більше ніж половина. На Харківщині виявлено 765 тіл, з них попередньо ідентифіковано 453. На Херсонщині знайдено 44 тіла, з яких 3 ідентифіковано“, – сказав Монастирський.

Він пояснив, що складність ідентифікації полягає у тому, що експертизи проводяться через аналіз ДНК.

“Візуально наразі вже встановити схожість неможливо, тому відбирається ДНК цих тіл, йдуть запити від рідних про зниклих, і потім родичі здають ДНК, і йде порівняння”, – зазначив глава МВС, додавши, що на ДНК-експертизу черга вже на два місяці наперед.

Міністр також зауважив, що на визволених територіях правоохоронці продовжують виявляти облаштовані загарбниками катівні, але наразі неможливо назвати кількість людей, які через них пройшли.

За його словами, у Харківській області наразі виявили 23 катівні, одну катівню знайшли у Донецькій області та три – у Херсонській.

Нагадаємо, за добу 29 жовтня на Донеччині правоохоронці виявили тіла ще п’яти цивільних, яких убили росіяни під час окупації – 2 у Коровиному Яру, 2 у Святогірську та 1 у Лимані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter