Чоловікові, який підпалив позиції ЗСУ на Херсонщині, загрожує довічне ув’язнення

Дата: 09 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України оголосила про підозру у державній зраді зловмиснику, який за 30 тисяч гривень влаштував підпал позицій українських бійців на Херсонщині.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Джерело: пресслужба СБУ

Правоохоронці встановили, що підозрюваний, перебуваючи на території Херсонської області, допомагав державі-агресору та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України: сприяв просуванню військ Російської Федерації у напрямку Миколаєва.

Він встановив місце дислокації однієї з військових частин Збройних сил України та підпалив суху траву поблизу її позицій. Як наслідок, вогонь спричинив знищення частини боєприпасів українських бійців“, – йдеться в повідомленні.

Підпал чоловік влаштував за обіцяні представниками Росії 30 тисяч гривень.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави. За вчинене чоловіку загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Хмельниччині за державну зраду судитимуть місцевого мешканця, який за винагороду склав для військ РФ план наступу на місто Хмельницький. Чоловікові загрожує довічне ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter