Призначеному росіянами в Бердянську “міліціонеру” загрожує 15 років за ґратами через колабораціонізм

Дата: 27 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Чоловіку, який погодився стати одним з так званих очільників окупаційного МВС у Бердянську, оголосили про підозру в колабораційній діяльності. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Росіяни почали схиляти бердянських поліцейських перейти на їхній бік у квітні. Деякі з них відмовлялися, за що потім окупанти викрадали та катували їх. 

Призначений на посаду “виконувача обов’язків першого заступника начальника МВС” приїхав до Бердянська з Макіївки. На посаді, як кажуть слідчі, підозрюваний не тільки формував та організовував структури штату в підпорядкованому підрозділі псевдооргану, але й організовував та безпосередньо брав участь у незаконних обшуках і затриманнях мешканців Бердянська та району.

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та вести діяльність. Також у нього можуть конфіскувати майно.

“Начальнику” підозрюваного Олегу Саприкіну загрожує такий самий строк. Він надавав окупантам інформацію про правоохоронців, учасників війни на Донбасі, працівників держорганів та місцевого самоврядування, підприємців, а також розповідав про бердянців, які мають зброю. 

Нагадаємо, що нещодавно СБУ ідентифікувала всіх колаборантів і зрадників, які вступили до окупаційних “силових відомств” на Херсонщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter