Росіяни хочуть назвати на честь померлого українофоба Жириновського вулицю в окупованому Херсоні

Дата: 11 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Херсоні російська адміністрація планує назвати на честь померлого українофоба та колишнього лідера російської партії ЛДПР Володимира Жириновського вулицю. 

Про це з посиланням на слова підозрюваного в держзраді та названого росіянами “керівником” регіону Кирила Стремоусова повідомляють російські медіа. 

Фото: AP Photo / Pavel Golovkin

Заяву про плани перейменувати одну з вулиць Херсона Стремоусов зробив під час брифінгу. Описуючи померлого політика, він назвав його “людиною, яка не лише передбачила деякі речі”, вочевидь маючи на увазі українофобні заяви Жириновського про напад на Україну, які він робив незадовго до своєї смерті. 

“Ця пропозиція (про перейменування. – Ред.) буде сприйнята як серйозне прохання. Найімовірніше, ми так і зробимо, що в Херсоні буде названо вулицю на честь нього”, – сказав Стремоусов.

Жириновський помер цього року. Медіа двічі повідомляли про це: наприкінці березня та у квітні. Він був відомий низкою українофобних та шовіністичних заяв, які робив ще до початку російської агресії проти України.

28 лютого 2014-го Жириновський приїжджав до Севастополя, де підбурював людей до незаконної зміни держкордонів. Згодом він та партія, очолювана ним, допомагала проросійським терористам на Донбасі, відправляючи так звані “гумконвої” з автівками. За словами Жириновського, сума допомоги становила приблизно 18 мільйонів рублів. 

У 2019-му йому повідомили про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України. Щодо нього також розглядали справу про фінансування тероризму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter