На Луганщині мільйон людей залишились без води: російські військові поцілили у фільтрувальну станцію

Дата: 08 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілу російських військових в Луганській області мільйон людей, зокрема жителі окупованих територій залишились без води. 

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

Ілюстративне зображення. Фото: Луганська ОДА

Без води люди залишились через пошкодження однієї з фільтрувальних станцій та трансформаторів на території Попаснянського водоканалу. За словами Гайдая, поки не зрозуміло, коли водопостачання відновлять, однак додав, що зробити це можливо лише після припинення бойових дій.

Серед населених пунктів, де немає води, Попасна, Золоте, Гірське, Первомайськ, Кудієвець, Алчевськ, Хрустальне, Антрацит, а також в селища Тошківка, Чехірове, Лоскутівка, Підлісне, Вовчеярівка, Мадорязанцеве та Лисичанське.

У регіоні також відчувають проблеми з електро- та газопостачанням. З 43 знеструмлених населених пунктів на Луганщині без електроенергії залишаються 38 – 25 повністю та 13 частково. Кількість людей, які змушені жити без світла, сягає понад 92 тисяч. Зранку 8 травня через російські обстріли знеструмленими лишились Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

З газопостачанням у регіоні живуть нині всього шість населених пунктів (45 375 абонентів) – три населені пункти мають газ у повному обсязі та три частково.

Нагадаємо, що минулої доби російські військові обстріляли на Луганщині, зокрема школу, де ймовірно загинули 60 людей, та житловий будинок у Шипіловому, де під завалами опинились 11 цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter