На Київщині правоохоронці виявили обгорілі тіла двох дітей

Дата: 13 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних окупантами на Київщині, у Бородянці та селі Королівка, правоохоронці виявили обгорілі тіла дівчини 16 років та 10-річного хлопчика.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Буча. Фото: Генеральна прокуратура України

11 квітня збройні сили РФ обстріляли цивільну інфраструктуру Харкова, унаслідок цього загинули півторамісячна дитина та 12-річний підліток. Ще четверо дітей віком один, чотири, п’ять та дев’ять років отримали поранення.

Того ж дня в Херсонській області внаслідок влучення снаряду в житловий будинок 15-річна дівчинка отримала тяжкі поранення.

Донеччина, Київщина та Харківщина є регіонами, де внаслідок повномасштабного російського вторгнення постраждало найбільше дітей – 113, 102 та 79 відповідно. Також 54 дитини постраждало на Чернігівщині, ще 40 – на Миколаївщині, 38 – на Херсонщині, 36 дітей постраждало на Луганщині, у Запорізькій області – 23, у Сумській області та в Києві – по 16 дітей, й у Житомирській – 15.

Станом на ранок 13 квітня 2022 року більш як 540 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Водночас 191 дитина загинула та понад 349 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Ці дані не є остаточними, бо роботи з фіксації жертв досі тривають у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Нагадаємо, що, за даними ООН, з початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україні загинуло 1793 цивільних, а ще понад 2 тисячі отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter