Ракетні обстріли зранку: 16-поверхівка у Києві та школа на Харківщині

Дата: 17 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Сьогодні вранці уламки збитої ворожої ракети впали на 16-поверховий будинок у Дарницькому районі Києва. Пошкоджені верхні поверхи, загинула одна людина, ще троє постраждали.

Про це повідомляє ДСНС, повідомлення про пожежу у житловому будинку надійшло до рятувальників о 5:02.

На місці встановили, що внаслідок падіння залишків збитої ракети, сталося руйнування конструкцій будинку на 16-му та технічному поверхах, а також загоряння у квартирі на 16-му поверсі.

О 5:49 займання на площі 20 кв. м ліквідовано.

Пожежники проводять евакуацію людей з 11-го та вищих поверхів будинку та аварійно-рятувальні роботи з розбирання конструкцій та пошуку людей.

За попередньою інформацією, евакуйовано 30 осіб, з яких 3 постраждали. Загинула 1 особа. Інформація уточнюється.

За інформацією КМДА, вибуховою хвилею також пошкоджено сусідній із 16-поверхівкою будинок. 

Крім того, за інформацією ДСНС, сьогодні близько 3-ї ранку ворожа ракета влучила у будівлю навчального закладу у місті Мерефа Харківської області.

В результаті обстрілу стались часткові руйнації двоповерхової будівлі з послідуючим займанням. Виклик до служби порятунку надійшов о 03:39.

До місця події виїхало 2-ге відділення ДСНС на автоцистернах та 10 чоловік особового складу. Площа пожежі склала близько 400 кв. м. Наразі триває ліквідація пожежі. За попередніми даними постраждалих немає.

Нагадаємо, що в Україні запрацювала коаліція з документування воєнних злочинів “Україна. П’ята ранку / Ukraine 5 AM Coalition”, до складу якої ввійшли 16 українських правозахисних організацій, зокрема й Центр прав людини ZMINA.

Про типи воєнних злочинів, які вже зафіксували правозахисники та урядові організації, ви можете прочитати за покликанням, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter