Росіяни зривають евакуацію з Бучі

Дата: 09 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти зривають евакуацію з Бучі на Київщині. 

Про це повідомили в Бучанській міській раді. 

Фото: фейсбук-сторінка Бучанської міської ради
Масштабну евакуацію з Бучі та Ворзеля 9 березня фактично проводять уперше від початку війни. Раніше окупанти обстрілювали з мінометів жителів Ірпеня, які намагалися виїхати з міста, а до цього підірвали залізничні колії, щоб люди  не могли дістатися до Києва потягами.
 
За даними влади Бучі, наразі 50 автобусів з мешканцями заблоковані російськими військовими в Стоянці. 
Фото: фейсбук-сторінка голови Київської обласної державної адміністрації Олексія Кулеби

“Тривають перемовини, аби розблокувати рух транспорту”, – повідомили в Бучанській міській раді.

Мешканцям Ворзеля та Ірпеня вдалося дістатися до Білогородки. Туди, зокрема, змогли вивезти дітей з ворзельського дитячого будинку. 
 
Мешканці Ворзеля та Ірпеня, яким вдалося дістатися до Білогородки. Фото: фейсбук-сторінка голови Київської обласної державної адміністрації Олексія Кулеби
Фото: фейсбук-сторінка Михайлини Скорик-Шкарівської

Напередодні колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк закликав світ терміново прокласти “зелений коридор” для евакуації мешканців Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Ворзеля, Михайлівки-Рубежівки та Забуччя, де російські окупанти постійно обстрілюють житлові будинки з різних видів зброї, бомблять поліклініки та захоплюють гуманітарні вантажі. 

Також у цих населених пунктах відсутній мобільний зв’язок, світло, водопостачання, а через пожежі в багатьох мікрорайонах довелося відімкнути газопостачання. 

У всьому Приірпінні – трупи в підвалах та на вулицях, окупанти не дозволяють забирати тіла навіть Червоному Хресту, обстрілюють авто гуманітарної допомоги. Якщо коротко, Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель, Михайлівка-Рубежівка, Забуччя вже є епіцентром гуманітарної катастрофи. Місцеве населення морять голодом та холодом у підвалах, тримаючи їх як заручників”, – розповідав про ситуацію в містах Карплюк.

Сьогодні, 9 березня, евакуацію жителів мають провести не тільки в містечках на Київщині, але й в інших населених пунктах, що через війну опинилися на межі гуманітарної катастрофи, зокрема із Сум, Маріуполя, Волновахи, Ізюма та Енергодара. 

Нині відомо, що росіяни не пропускають гуманітарний вантаж до Енергодара, який на зворотному шляху мав забрати мешканців міста до Запоріжжя. В Енергодарі спостерігають скрутну ситуацію з харчами та ліками. Місцева влада там хотіла організовувати харчування людей у шкільних їдальнях один раз на день. Продукти для цього саме мали доставити цим вантажем. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter