У Криму та на Донбасі зростає попит на українську дистанційну освіту – МОН

Дата: 15 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Серед дітей з окупованих територій Донбасу та Криму зростає попит на дистанційну освіту в Україні.

Про це йшлося під час конференції “Створення міжнародної платформи для розширення доступу до якісної освіти громадянам, постраждалим від конфлікту”, повідомляє Міністерство освіти.

За статистикою департаментів освіти Донецької та Луганської областей, кількість дітей з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу, які навчаються дистанційно або на екстернаті, зросла більш ніж на третину: у Луганській області з 487 учнів у 2015-2016 роках до 747 у 2016-2017 роках, а в Донецькій – з 1 651 до 2 238 учнів. Це не лише випускники шкіл, а й учнів молодших класів, зауважують у МОН.

Перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець відзначив, що забезпечення якісних освітніх послуг, зокрема, для дітей з тимчасово непідконтрольних та окупованих територій – один із пріоритетів міністерства.

“Зараз ми працюємо над тим, щоб удосконалити систему дистанційної освіти в Україні та спрощену систему вступу до вишів і ПТНЗ через освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”. Також Міністерство проводить моніторинг якості освітніх послуг переміщених ВНЗ. Спеціально створена комісія має визначити, якої реальної допомоги та підтримки потребують сьогодні переміщені університети, та запропонувати їм рішення проблемних питань”, – розповідає він.

Цього року через освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна” в українські виші вступило 1550 осіб – на третину більше ніж торік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter