Суспільне в новому телепроєкті перевірятиме політиків на брехню

Дата: 22 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

На регіональних каналах “UA: Суспільне мовлення” з 23 квітня виходитиме програма “Брехня від політиків. Перевірка”, в ній команда VoxCheck щотижня аналізуватиме заяви політиків різних рівнів і партій.

Про це повідомляється на сайті найбільшого незалежного медіа в Україні.

Джерело: corp.suspilne.media

Програма виходитиме щоп’ятниці о 20:00 на більшості регіональних телеканалів Суспільного, о 21:00 на “UA: Закарпаття” та щопонеділка о 19:00 на “UA: Крим”.

Проєкт допоможе виборцям критичніше поглянути на політика, за якого вони віддали свої голоси.

“Команда VoxCheck у прямому сенсі зупиняє час і надає докази, що сказане політиками не завжди й не зовсім правда. Команда стежить за всіма політичними силами, і ніхто не залишиться поза увагою фактчекерів, якщо цього дійсно заслужив”, – сказала генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

За словами редактора VoxCheck Максима Скубенка, журналісти проєкту ловитимуть політиків на брехні, перевірятимуть їхні слова й публічно показуватимуть їхнє справжнє обличчя.

“Найгірше покарання для політика – втрата виборця. І тепер йому доведеться говорити з нами чесно та на рівних. Інакше його буде перевірено”, – зазначив він.

Раніше ZMINA писала про те, що 42% українців ніколи не перевіряють інформації, поширеної в ЗМІ, на правдивість, ще 31% замість перевірки шукає повнішу, деталізованішу інформацію.

Про це свідчать результати дослідження “Індекс медіаграмотності українців”, яке провела ГО “Детектор медіа”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter