У Росії суд оштрафував нечуючого чоловіка за “спільне з учасниками публічного заходу скандування гасел”

Дата: 06 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Суд Санкт-Петербурга наклав штраф на місцевого мешканця Євгена Агафонова за  порушення порядку проведення публічного заходу. У протоколі, який склала поліція, йдеться про те, що Агафонов “спільно з іншими учасниками публічного заходу скандував гасла”. При цьому чоловік має порушення слуху і не може говорити. 

Про це повідомляє “Радіо Свобода”з посиланням на телеграм-канал “Апологія протесту”.

У день затримання Євген Агафонов просто йшов до магазину і стверджує, що про акцію нічого не знав. Чоловіка затримали, коли він намагався показати поліцейським, що не чує.

У відділі Агафонов провів 9 годин, йому не надали перекладача. Адвокат затриманого уточнив, що його підзахисний не розумів роз’яснення силовиків і не знав, які у нього права та обов’язки.

Зазначається, що суд призначив Агафонову покарання нижче мінімальної межі.

Нагадаємо, що під час мітингів у Москві та інших містах Росії на захист опозиціонера Олексія Навального   – 23, 31 січня та 2 лютого відбулися масові затримання громадян. В суди Москви надійшло 4 908 адміністративні справи, пов’язані з цими подіями.

Про це повідомляє видання “Медуза” з посиланням на пресслужбу Мосміськсуду. З них вже розглянуто 2 204 адміністративні справи. За участь в акціях протесту оштрафовано 1 232 особи. Ще 972 людини відправлено під адміністративний арешт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter