Суд учергове відмовив правоохоронцям примусово доставити до суду голову ОАСК Павла Вовка

Дата: 05 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Вищий антикорупційний суд учергове відмовив прокурору в клопотанні про примусовий привід на засідання голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег звинуватили у створенні злочинної організації для захоплення державної влади ще в липні минулого року. Однак досі йому так і не обрали запобіжного заходу, адже він не вважає себе винним, ігнорує повідомлення правоохоронців та засідання.

Слідчі НАБУ неодноразово намагалися вручити повістку Вовку, однак щоразу суддя відмовлявся. У грудні минулого року правоохоронці навіть прийшли на святкування дня народження колишнього нардепа, серед гостей якого був і голова ОАСК, щоб зробити це, однак Вовк почав утікати від детективів. 

“Я не знаю, хто ви”, – говорив він, поки детектив зачитував текст повістки.

Під час засідання 5 січня в суді продемонстрували це відео, однак суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк не дозволив примусово доставити Вовка для обрання запобіжного заходу. 

Нагадаємо, за версією правоохоронців, Павло Вовк разом з колегами нібито хотів встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ детективи НАБУ виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Голова ОАСК назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Судді ОАСК відомі тим, що відсторонили від обов’язків в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун, заборонивши їй вчиняти будь-які дії як очільниці відомства. У результаті під загрозою опинилося відправлення великої партії життєво необхідних ліків до регіонів. Також суд розглядав позови звільнених унаслідок проведення атестації співробітників поліції Києва та Центрального апарату, зокрема одіозних департаментів протидії наркозлочинності та захисту економіки. За словами судді Вовка, його колеги поновили тоді 90% звільнених.

У жовтні минулого року 25 тисяч українців поставили підписи під петицією з вимогою до президента Володимира Зеленського розпустити ОАСК, однак глава держави досі так і не зробив цього. 

Фотографія обкладинки: Бабель

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter