У Криму затримали громадського журналіста Вілена Темер’янова – “Кримська солідарність”

Дата: 28 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Уранці 28 грудня кримські “поліцейські” примусово посадили в службову машину і вивезли з будинку громадянського журналіста Вілена Темер’янова, який живе в селищі Вільне Джанкойського району.

Як повідомляє громадська ініціатива “Кримська солідарність”, Темер’янова везуть у відділ поліції на вулиці Футболістів, 20, у Сімферополі.

Вілен Темер’янов під час акції протесту біля “гарнізонного військового суду” 3 листопада 2020 року

Дружина чоловіка розповіла, що вони збиралися їхати до рідних у Красноперекопськ.

“Не завелася машина. Поки він намагався зрозуміти причину несправності, під’їхали троє співробітників. Вони стали говорити: “Що ви нас обманюєте? Ні до якого Красноперекопська ви не їдете!” Мабуть, раніше вони чоловікові телефонували. Я в машині сиділа із сином. Чоловік перший почав вимагати їхні документи, але вони ніби не чули його. Потім я почала питати про їхні документи. Але вони не показували жодних документів. Казали, що “все в суді розкажуть”, у Сімферополі. Вони заблокували його з двох сторін, створили йому глухий кут”, – розповіла дружина.

Наразі немає публічних коментарів незаконного “МВС Республіки Крим” з приводу затримання. 

Прокуратура Автономної Республіки Крим назвала затримання незаконним і порушила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (“незаконне позбавлення волі”). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. 

Нагадаємо, на початку 3 листопада “поліція” склала протокол про адміністративне правопорушення щодо кримськотатарського активіста, журналіста видання “Грани.ру” Вілена Темер’янова. Тобі чоловіка затримали в Сімферополі біля будівлі незаконного “гарнізонного військового суду”, де близько 200 кримських татар протестували проти вироку фігурантам красногвардійської справи “Хізб ут-Тахрір”, яким суд Ростова-на-Дону загалом присудив  42 роки ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter