Звинувачений у вбивстві Ноздровської заявив, що обмовив себе на досудовому слідстві

Дата: 12 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Обвинувачений у вбивстві активістки Ірини Ноздровської Юрій Россошанський заявив у суді, що обмовив себе перед правоохоронцями під час досудового слідства. 

Про це повідомляє Insider.

 

11 лютого Шевченківський суд Києва продовжив арешт Россошанському ще на два місяці. Під час слухання представник потерпілих Дмитро Біловчук розповів, що на досудовому слідстві чоловік визнав провину у вбивстві, однак сам Россошанський заявив, що обмовив себе начебто під тиском.

“До вбивства я не маю стосунку”, – заявив він.

Захисник Россошанського просив змінити йому запобіжний захід на будь-який інший, не пов’язаний з позбавленням волі, у зв’язку із заявою обвинуваченого.

“Мій підзахисний пояснив, чому він себе обмовив. Апеляційний суд застосував амністію до сина Россошанського у 2017 році. В обвинувальному акті в цій справі написано, що апеляційний суд не застосував амністію, і це стало мотивом у справі Юрія”, наголосив адвокат.

Окрім подовження арешту, суд постановив звернутися до Офісу генерального прокурора для проведення перевірки щодо тиску на обвинуваченого. Суд також вирішив змінити порядок дослідження доказів.

Нагадаємо, тіло юристки Ірини Ноздровської 1 січня 2018 року знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран.

Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення. Його захист подав апеляцію, і рідні Ноздровської побоювалися, що він може вийти на волю за амністією.

Обухівський районний суд 24 жовтня 2018 року присудив Дмитру Россошанському сім років позбавлення волі без права на амністію та 600 тисяч гривень компенсації батькам загиблої.

За підозрою у вбивстві Ірини Ноздровської 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter