Зворотна депортація: українців повертають із Пскова до Маріуполя

Дата: 15 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
У Росії проводять зворотну депортацію: українців повертають із Пскова до Маріуполя, бо вони стали проблемою для місцевої влади.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Фото: Петро Андрющенко

“Перший факт зворотної депортації з Росії. З російського Пскова, де маріупольці стали проблемою для місцевої влади, їх повертають додому. В суботу 60 маріупольців “добровільно” завантажили у два причіпних вагони та відправили до Ростова-на-Дону, де їх зустрінуть органи “ДНР” та відвезуть додому”, – написав Андрющенко.

Він зазначив, що більшість із цих людей не має вцілілого житла в місті й змушена буде жити на вулиці або вламуватись у квартири інших маріупольців, які евакуювалися.

“Чудовий реальний приклад “турботи” Росії та її здатності. Сучасна Росія навіть депортацію не здатна організувати, як би цинічно не звучала правда”, – підкреслив радник мера.

Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Маріуполі російські військові прив’язали до дверей однієї з квартир гранату. Російські окупанти вже не вперше заявляють про те, що розпочали процес розмінування в Маріуполі, однак досі жителі знаходять вибухонебезпечні предмети по всьому місту. До робіт залучають місцевих, деякі з яких підриваються на снарядах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter