Звинувачений в екстремізмі кримчанин Мовенко заявив про побиття

Дата: 14 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Під час судового засідання у підконтрольному Росії Гагаринському районному суді Севастополя кримчанин Ігор Мовенко заявив про застосування сили та погрози з боку російських силовиків.

Про це у Facebook повідомив присутній у суді член Українського культурного центру Михайло Батрак.

Ігор Мовенко. Фото: Олександра Сурган, Крим.Реалії

“Всі слідчі дії, які зі мною проводили працівники ФСБ, супроводжувалися побиттям, а також постійними погрозами мені та моїй родині”, – цитує він слова Мовенка.

Наступне засідання у справі кримчанина відбудеться 21 березня.

Нагадаємо, Ігоря Мовенка затримали в грудні 2016 року після того, як він звинуватив у побитті колишнього співробітника українського спецпідрозділу МВС Володимира Суходольського. Причиною нападу стала українська символіка на велосипеді Мовенка. Лікарі тоді діагностували в постраждалого відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука та інші травми.

У квітні 2017 року Мовенку висунули звинувачення за ч. 2 ст. 280 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності) через коментар у соцмережі “ВКонтакте”. За версією слідства, кримчанин вороже висловлювався на адресу Росії та учасників так званої “Руської весни”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter