Звинувачених у вимаганні кримських татар залишили під вартою

Дата: 14 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для фігурантів “справи Веджіє Кашка” Казіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача та Бекіра Дегерменджи залишився без змін.

Відповідне рішення вчора, 13 березня, ухвалив підконтрольний Росії Верховний Суд Криму, повідомляє Крим.Реалії.

Веджіє Кашка. Фото: Аліна Смутко, Крим.Реалії

Суддя Галина Редько проігнорувала документи про стан здоров’я 57-річного Дегерменджи та наявність помилок в настановних даних підсудного Аметова. Не зважаючи на аргументи сторони захисту, вона відхилила апеляційну скаргу на запобіжний захід затриманим кримськотатарським активістам.

Нагадаємо, 23 листопада в Криму обшукали та затримали кілька кримськотатарських активістів – Асана Чапуха, Бекіра Дегерменджи, Казіма Аметова, Куртсеіта Абдулаєва та Руслана Трубача. За версією російської влади, вони вимагали в громадянина Турції Юсуфа Айтана сім тисяч доларів.

У справі також фігурувала 83-річна активістка кримськотатарського руху Веджіє Кашка. За словами журналістки Лілії Буджурової, громадянин Турції вкрав у жінки велику суму грошей. Вона вирішила не звертатися до правоохоронних органів, сподіваючись вирішити це питання самостійно. Гроші їй повертали в одному з кафе Сімферополя за присутності інших активістів. Саме тоді російські силовики і провели затримання. Під час цього Веджіє Кашка стало зле, їй викликали швидку, але вже у лікарні вона померла.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter