Звільнили суддю Баришівського суду, яка призупинила ліцензію першого українського лоукостера SkyUp

Дата: 10 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя 9 січня звільнила суддю Баришівського районного суду Олену Литвиненко, яка винесла ухвалу про призупинення ліцензії авіаперевізника SkyUp.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”. 

Олена Литвиненко

Звільнили Литвиненко за вчинення істотного дисциплінарного проступку. Перша Дисциплінарна палата вирішила, що суддя порушила закон, втрутившись у діяльність компанії ТОВ “Авіакомпанія Скайап”, а також під час ухвалення рішення щодо призупинення ліцензії авіаперевізника не врахувала положення Повітряного кодексу України. 

Наприкінці грудня Вища рада правосуддя вже підтримала рішення Дисциплінарної палати про притягнення судді Литвиненко до відповідальності, а перед тим її відсторонили від роботи. 

Нагадаємо, що рішення щодо призупинення ліцензії SkyUp Литвиненко ухвалила ще в травні минулого року. Згодом журналісти проєкту “Схеми” виявили, що фіктивний позов у справі подала жителька Баришівки, яка про нього нічого не знала. Також виявилося, що суддя в принципі не могла ухвалювати зазначене рішення, оскільки воно не підпадає під юрисдикцію Баришівського районного суду. 

Журналісти також знайшли опосередкований зв’язок з олігархом Ігорем Коломойським в історії з позовом до SkyUp Airlines у Баришівський районний суд та дізналися про ще декілька схем, у яких брала участь Литвиненко. За цими фактами ДБР навіть розпочало кримінальне провадження. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter