ЗСУ закликає “інтернет-війська” не транслювати одразу наслідки обстрілів РФ у соцмережах

Дата: 03 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Генеральний штаб Збройних сил України закликає інтернет-спільноту та громадян не поширювати інформацію про наслідки ворожих обстрілів в режимі реального часу.

З відповідною заявою виступив Генштаб ЗСУ.

Українські військові пояснюють, що такі дії можуть допомогти російським окупантам коригувати та планувати наступні ракетно-бомбові атаки.

Ця вимога стосується блогерів, експертів і звичайних людей, які не мають великої аудиторії у соцмережах, але які активно ведуть “інформаційну війну” на своїх сторінках.

У відомстві підкреслили, що інформація про точність обстрілів українських міст лише координує ворожі війська. Оперативною інформацією, що активно поширюється у Facebook, Telegram, Instagram, Twitter тощо, можуть зацікавитися російські артилеристи та навідники.

Київ та інші міста України потерпають від ракетно-бомбових ударів противника. Соціальні мережі та відомі інформаційні ресурси практично в режимі реального часу починають коментувати наслідки ураження та точність попадання ворожих ракет.

Генштаб

Крім того, українські військові нагадали, якщо є бажання повідомити про пересування ворога, диверсійно-розвідувальну групу чи скупчення російської військової техніки, краще звернутися до Служби безпеки України. СБУ просить повідомляти про ворожі війська і техніку в офіційний чат-бот.

Нагадаємо, Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter