Zoom перестане шифрувати дзвінки безкоштовних користувачів

Дата: 04 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Американська компанія Zoom планує використовувати наскрізне шифрування тільки для платних акаунтів, а також заявила про співпрацю з ФБР та силовими структурами інших країн. 

Про це повідомляє The Guardian.

 

Про плани відмовитися від наскрізного шифрування для безкоштовних користувачів повідомив головний виконавчий директор компанії Ерік Юань.

“Ми, напевно, не надаватимемо сервіс наскрізного шифрування трафіку безкоштовним користувачам. Ми хочемо співпрацювати з ФБР і місцевими правоохоронними органами, якщо хтось використовує Zoom для поганих цілей”, – сказав він. 

Незадовго до заяви виконавчого директора Zoom придбала компанію Keybase, яка працює над розробленням систем захищених повідомлень. Тоді Юань заявляв, що головна мета угоди – підвищення безпеки даних користувачів.

Водночас експерти з цифрової безпеки вже не вперше кажуть, що люди, які користуються Zoom, наражають свої дані на ризик. Так, лише у квітні поточного року у відкритому доступі з’явилися записи тисяч відеодзвінків, здійснених у додатку.

Як відомо, наскрізне шифрування, або кінцеве шифрування, – спосіб передання даних, у якому тільки користувачі, що беруть участь у спілкуванні, мають доступ до повідомлень. Отже, використання наскрізного шифрування не дозволяє отримати доступ до криптографічних ключів з боку третіх осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter