Українські активісти зняли фільм “Неізольовані” про життя безхатьків під час пандемії

Дата: 28 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

В Україні зняли перший короткометражний фільм, який розповідає історії з життя людей на вулиці під час пандемії коронавірусу.

Про це повідомили активісти  ГО “Життя буремне”.

Тизер Неізольовані

Карантин отступает шаг за шагом. Нам уже разрешили ходить на работы, в заведения общественного питания, ездить в транспорте, кто-то уже даже летает в другие страны.Когда начался карантин, все мы были вынуждены сидеть закрытыми в своих квартирах, мы снова учились жить с самыми близкими людьми в новых условиях. Знаю о семьях и отношениях, которые не смогли выдержать этих испытаний.⠀Работая с бездомными людьми, мы догадывались, каким коллапсом обернутся для них такие резкие изменения. Их жизнь выстроена из сложных конструкций, которые едва позволяют им прожить еще день, но только один. Бездомные люди адаптируясь к жизни на улице перестают строить планы, они живут сегодняшним днём. Сложно планировать свою жизнь, когда ты ложишься спать голодным и не знаешь, сможешь ли завтра проснуться и найти поесть.⠀До карантина они спасались за счет помощи волонтерских организаций, временных нелегальных подработок, помощи небезразличных людей на улицах города, они могли как-то добраться до работы или государственных учреждений в транспорте. Некоторые бездомные до карантина спали в ночных электричках, если за день удавалось собрать на билет.Все это стало невозможным для них с приходом карантина.⠀Тысячи людей застряли в чужих городах без документов, и средств к существованию. В короткометражном фильме «Неізольовані», люди которые остались во время карантина на краю и просто пытались не упасть – рассказывают о том, с чем они столкнулись, когда мир замер.⠀Проект реализуется при поддержке Міжнародний фонд "Відродження" и Европейского Союза в Украине в пределах гуманитарной инициативы «Людяність і взаємодопомога».⠀Мы закончили монтаж фильма и делимся тизером.Премьера фильма состоится 3 сентября здесь. Обязательно посмотрите его, мы вложили в это три месяца наших сил и рассказали истории людей, которые должны быть услышаны.⠀Поделитесь, пожалуйста, этой публикацией.Еще можете финансово поддержать нас по ссылке в био.У нас есть возможность помогать бездомным и рассказывать об этой проблеме, только благодаря вашей поддержке. Спасибо, что она есть.⠀Премьера – 3.09.2020.Люблю вас.

Опубліковано Suka Zhizn Вівторок, 25 серпня 2020 р.

Прем’єра фільму, присвяченого пам’яті загиблого керівника організації “Дім милосердя” Олексія Кучапіна, має відбутися 3 вересня. Автори стрічки розповіли історії людей, які опинилися на вулиці під час пандемії, та тих, чиє життя на вулиці змінив карантин. У фільмі безпритульні відповідають на одне питання: як змінилося їхнє життя з початком кризи? 

“Під час карантину ми побачили велику проблему. Зазвичай безпритульним дають їжу кафе та ресторани, але через карантин ці заклади були закриті, і безпритульні відчули досить гостро потребу в продуктах харчування. Ми побачили цю проблему в масштабі Києва: безпритульним, крім того, що холодно, крім того, що є підвищений ризик заразитися COVID-19, їм ще немає чого їсти”,розповів волонтер організації Максим Трембанчук.

Один з героїв фільму Степан під час карантину втратив роботу в охороні й залишився жити на вулиці. Як розповіли волонтери, він шукав роботу щодня, а активісти випадково познайомилися з ним, коли він біг містом зі своїми пожитками, щоб закласти телефон, аби виїхати до іншого міста на роботу, яку йому пообіцяли. 

“Іноді людям на вулиці потрібно так мало, щоб зробити наступний крок у нове життя. Допомога Степану коштувала 34 гривні, і зараз він знає, що його чекає через тиждень і місяць, а далі, як він сам сказав, “як карта ляже, але я буду старатися!”, – розповіли волонтери. 

Уже неделю мы со съёмочной группой начинаем работу, когда солнце своими языками, облизывает крыши первых домов….

Опубліковано Suka Zhizn Субота, 27 червня 2020 р.

Нагадаємо, що, згідно з дослідженням Моніторингової місії ООН, через пандемію коронавірусу безпритульні люди в Україні залишися майже без підтримки держави, зокрема в Київській, Вінницькій, Тернопільській, Закарпатській, Луганській та Запорізькій областях органи місцевого самоврядування не створили притулків для бездомних людей і не надають жодного фінансування закладам, організованим громадськими об’єднаннями чи релігійними організаціями.

Поширення коронавірусу та карантин суттєво вплинули на життя всього населення. Коронавірус вплинув і на роботу громадських організацій, які опікуються вразливими верствами населення, а тому ще на початку карантину ZMINA поговорила з представниками сектору про те, як вони переформатували свою діяльність в умовах пандемії і з якими проблемами наразі стикаються їхні підопічні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter