Зміна тактики росіян у Краматорську призвела до збільшення кількості жертв – голова військової адміністрації

Дата: 06 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові змінили тактику ведення бою, зокрема, у районі Краматорська на Донеччині, що призводить до збільшення кількості постраждалих цивільних. 

Про це розповів виданню “Новини Краматорська” голова Краматорської міської військової адміністрації Олександр Гончаренко

Краматорськ у травні 2022 року

За словами Гончаренка, 2–3 ракети за день б’ють по Краматорську й тепер росіяни гатять вдень, а тому поранених стає набагато більше, бо люди на вулиці знаходяться частіше.

“Попри те, що фронт трохи віддалився від міста, обстріли Краматорська тільки почастішали. Гатять ще й по критичній інфраструктурі, мета – щоб ми сиділи без світла, тепла, газу та води, задля створення колапсу на підконтрольних Україні територіях”, – пояснює посадовець. 

Гончаренко говорить, що до міста не повертаються ті, хто виїхав у межах евакуації, але тим, хто досі залишається у Краматорську, порадив готуватись до зими без централізованого опалення. 

“99% відсотків, що опалення не буде в багатоповерхівках, але є маленька надія, що вдасться відновити газозабезпечення у приватний сектор, та ще зарано на щось сподіватись, бо кожного дня виявляють нові місця обстрілів газогону. Роботу вкрай ускладнює замінована територія”, – зазначає голова міської військової адміністрації. 

З 1 серпня на території Донеччини оголосили про масштабну добровільну евакуацію.

Переселенців безоплатно розселяють у комунальних закладах або приватних будинках, де вони мають змогу отримати гуманітарну, психологічну допомогу та соціальний супровід від міжнародних організацій. Також можна оформити разову грошову допомогу: 3 тисячі гривень для дітей та осіб з інвалідністю та 2 тисячі гривень для всіх інших.

Окрім цього, оформити можна й щомісячну виплату для ВПО в такому самому розмірі.

Нагадаємо, що 4 жовтня росіяни вбили одного мирного жителя Донеччини  на станції Майорськ у Зайцевому. Ще шість людей отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter