ЗМІ назвали вірогідного наступника Аласанії

Дата: 01 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Новим гендиректором Національної телекомпанії України після відставки Зураба Аласанії може стати його заступник Олександр Харебін.

Про це у вівторок повідомляє видання “Телекритика” з посиланням на джерело на медіаринку, обізнане в питанні обговорення можливих кандидатур.

Цю інформацію частково підтвердив нардеп від БПП Григорій Шверк.

За його словами, Харебін дійсно прагне зайняти крісло гендиректора, і в разі уходу Аласанії його кандидатура – одна з найбільш вірогідних.

Указано, що пост першого заступника гендиректора НТКУ Харебін зайняв в лютому 2015 року.

До цього, згідно з опублікованою на сайті телеканалу “UA: Перший” біографією, він “брав активну участь у суспільно-політичних процесах держави як політичний консультант і експерт”.

При цьому, як пише видання, телеканал замовчує про останню відому посаду Харебіна – у листопаді 2013 року після покупки Сергієм Курченком “Українського медіа холдингу” Харебін став членом наглядової ради і операційним директором компанії.

Коли саме він покинув цей пост, невідомо.

До приходу в “Український медіа холдинг” Харебін близько шести років пропрацював в медіахолдингу Сергія Тарути “Медіа Інвест Груп”, очолюючи спочатку журнал “Експерт Україна”, а потім і все видавництво.

Як відомо, генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови НТКУ.

Аласанія заявив, що бюджет компанії на 2017 рік не дасть провести ні Євробачення, ні почати роботу Суспільного мовлення.

“Я не згоден з тим, що Суспільне мовлення, яке має постати наступного року, буде недофінансоване на значну суму. Відповідно до Закону про Суспільне має бути 0,2% від держбюджету, це приблизно 1,2 млрд грн. Із них держава відбирає 450 млн грн витрат на “Євробачення–2017″, 250 млн грн. відбирає у вигляді платні за трансляцію, 149 млн грн відбирає видатками, і 46 млн грн  комунальними платежами забирає місто. Ще 112 млн грн апріорі йдуть на міжнародну діяльність (Олімпіади, чемпіонати світу тощо). В залишку – 193 млн грн”, – зазначив Аласанія.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter