Зловмисники поширюють шахрайські повідомлення від імені компанії “Київстар”

Дата: 13 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Зловмисники створюють у месенджерах фейкові боти та розповсюджують фішингові посилання під приводом компенсації та інформування про терміни відновлення роботи сервісів оператора зв’язку “Київстар”.

Про шахрайську схему українців попередила пресслужба кіберполіції.

Джерело: Freepik.com

Кіберфахівці наголосили на тому, що не можна переходити за сумнівними посиланнями, а інформацію про компенсації та строки відновлення роботи “Київстару” можна отримати:

  • на офіційній сторінці Kyivstar;
  • на офіційному порталі https://kyivstar.ua/ Kyivstar;
  • за номером 466 (з мобільних номерів Kyivstar);
  • за номером 0 800 300 466 (з номерів інших мереж України).

Більше інформації про такі шахрайські схеми читайте тут.

Нагадаємо, що зранку 12 грудня в роботі одного з найбільших мобільних операторів України “Київстар” стався технічний збій. Згодом у компанії заявили, що стали жертвою “потужної хакерської атаки”.

За інформацією генерального директора компанії Олександра Комарова, внаслідок втручання зловмисників частина віртуальної ІТ-інфраструктури компанії зруйнована. Він пояснив, що під “пошкодженням ІТ-інфраструктури” мається на увазі, приміром, коли IT-спеціалісти компанії не мають доступу до внутрішніх систем.

Гендиректор запевнив, що компанія не фіксує жодних витоків персональних даних користувачів.

Водночас збій уже вплинув на зв’язок, роботу банківських терміналів та автоматичні системи в деяких регіонах, наприклад оповіщення чи вимкнення вуличного світла вранці.

Згодом з’явилися повідомлення про те, що відповідальність за злам мережі взяла на себе російська хакерська група “Солнцепек”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що кіберпідрозділи Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України атакували податкову систему держави-агресора і знищили всі бази даних.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter