“Живі були поруч з мертвими”: на Чернігівщині окупанти тримали в підвалі школи понад 150 цивільних

Дата: 04 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На Чернігівщині, в селі Ягідне, у підвалі місцевої школи російські військові тримали понад 150 людей одночасно. У цьому приміщенні були й померлі, але загарбники не дозволяли виносити тіла.

Про це повідомив голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

Джерело: фейсбук-сторінка В’ячеслава Чауса

У цьому приміщенні (воно насправді невелике, фото не дуже передає) ворог тримав понад 150 людей одночасно. Випускав на вулицю. Іноді, нечасто. Не знаю, якими словами це можна описати. Не знаю, як про це можна згадувати без дикого болю. Тут хворіли й помирали. Тут живі були поруч з мертвими. Голод. Спрага. Страх. Біль. Відчай. Туалет на відро. Задуха”, – написав посадовець.

Джерело: фейсбук-сторінка В’ячеслава Чауса

Голова Чернігівської ОВА зазначив, що російські окупанти тримали в шкільному підвалі разом з іншими заручниками й дітей.

“Там були жінки й діти. Я вклоняюся їх мужності й витримці. Це жахливо. За це ворог теж обов’язково відповість. Відповість по повній”, – йдеться в публікації.

Збройні сили України зайшли в Ягідне 3 квітня, цього дня в Чернігівській області також звільнили села Іванівку та Количівку.

Раніше ZMINA повідомляла, що, російські окупанти півтори доби тримали в полоні старосту Замглайського старостинського округу №1 на Чернігівщині Олександра Красківського. Чоловіка били, намагаючись отримати інформацію про розташування підрозділів ЗСУ в тилу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter