Житомирський журналіст за власною ініціативою проводить безоплатні тренінги з медіаграмотності

Дата: 26 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Житомирський журналіст, головред “Суспільне Житомир” Дмитро Клименко з власної ініціативи провів 10 безоплатних тренінгів з медіаграмотності, учасниками яких стали понад сотню людей – фахівці територіальних громад, школярі, вчителі та журналісти.

Про це він розповів у коментарі представниці Інституту масової інформації (IMI).

Тренінг Дмитра Клименка в хабі “Медіабаза. Житомир”. Фото: Оксана Трокоз / ІМІ

Дмитро уточнив, що раз на місяць намагається відпрацювати або з громадою, або з колективом якоїсь інституції.

“Боротьба з пропагандою і фейками нагадує битву з гідрою: зрубаєш одну голову – на її місці виростає дві нові. Тому, думаю, треба вчити українців розуміти алгоритми пропаганди. Такі тренінги допоможуть пробудити в людей цікавість до навчання. І вже самі користувачі мереж шукатимуть, перевірятимуть, не довірятимуть, відрізнятимуть правду і фейки”, – сказав журналіст.

На тренінгах медійник у доступній формі розповідає про види фейків та канали їхнього поширення, про те, як працює ІПСО, пояснює, як перевірити правдивість інформації. Також він рекомендує очистити свій інформаційний простір і отримувати інформацію від професіоналів – медіа, які дотримуються стандартів, зокрема тих, що ввійшли до Білого списку ІМІ.

Клименко й надалі планує проводити офлайн- і онлайн-тренінги для підписників його сторінки у фейсбуку.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на онлайн-платформі “Дія.Освіта” вийшов освітній серіал про медіаграмотність “Як захиститися від фейків і дезінформації”, який допоможе українцям підсилити навички критичного мислення та протидії ворожій пропаганді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter