Жителя Шостки засудили до 15 років в’язниці за державну зраду

Дата: 06 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У місті Шостка Сумської області до 15 років за ґратами засудили навідника, який за завданням куратора з РФ збирав дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ.
 
Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора.

Фото: Офіс генпрокурора

Прокурор Сумської обласної прокуратури у суді довів, що засуджений та його знайомий були залучені представником збройних сил РФ до конфіденційного співробітництва з метою отримання розвідувальних даних“, – йдеться в повідомленні.

Зазначено також, що, виконуючи вказівки куратора, чоловіки відправляли йому фото та відео місць дислокації військових підрозділів ЗСУ та інших військових формувань, дані про кількість їх особового складу та військової техніки, а також її переміщення на території міста Шостка та Шосткинського району Сумської області.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні державної зради за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України та засудив до 15 років позбавлення волі, щодо спільника засудженого та куратора з РФ триває слідство.

Нагадаємо, мешканку одного із селищ Житомирської області, яка шпигувала на користь російських окупантів і повідомляла про переміщення української військової техніки на північному напрямку, засудили до семи років позбавлення волі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter