Жителя Чернівців судитимуть за пропаганду комуністичного режиму та поширення забороненої символіки

Дата: 31 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Чернівцях передали до суду справу місцевого жителя, який у соцмережах пропагував комуністичний тоталітарний режим, поширював і використовував символіку комуністичної партії.

Про це повідомили в Чернівецькій обласній прокуратурі.

Джерело: uchoose.info

За даними слідства, з квітня до червня 2022 року чоловік через власний обліковий запис у забороненій соціальній мережі “Однокласники” постив публікації з ознаками пропаганди тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки.

Вказані символи заборонені Законом “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки”.

Кримінальний кодекс України передбачає покарання за таке правопорушення у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що херсонському блогеру-колаборанту Кирилу Стремоусову висунули підозру в публічному використанні символіки тоталітарного комуністичного режиму, а саме – в піднятті радянського прапора в Парку Слави під час окупації міста росіянами.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter