Журналісти Херсонщини відреагували флешмобом на приїзд Зеленського до області

Дата: 27 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Низка херсонських видань відреагувала флешмобом на відмову акредитувати їх на приїзд президента Володимира Зеленського до Херсонщини.

Про це повідомляє УП з посиланням на регіональні ЗМІ.

Декілька журналістів у соцмережах зазначили, що Херсонська облдержадміністрація не публікувала анонсу про візит президента, а на прохання акредитувати відповідала, що ще достеменно не ясно, чи він приїде. Отже, медійники вирішили бойкотувати новини про нього, публікуючи пусті новини, білі квадрати або пробіли замість слів.

Так, до прикладу, “Південна інформаційна компанія” оприлюднила інформацію, що президента ознайомили з реконструкцією Міжнародного аеропорту “Херсон”. Проте всередині новини замість прямої мови Зеленського журналісти залишили пусте місце. 

За відсутності фото з главою держави картинку намалювали в Paint.

Те саме зробило інше видання – “Мост“, яке заснувала Катерина Гандзюк. У новині журналісти пропустили багато слів, а прізвище президента написали як “Зел****ий”.

Херсонське видання Nova Media опублікувало декілька пустих новин.

Кавун.City” опублікувало новину про “ексклюзивний коментар Зеленського виданню”, зобразивши білий квадрат.

Тим часом у Херсонській ОДА заявили, що обмежили коло журналістів, яких долучили до висвітлення візиту президента в регіон, через карантин.

“Сьогодні відбулася чудова та значуща пресподія для Херсонської області за участю президента України та представників уряду… Однак у зв’язку зі збільшенням числа випадків захворювання на COVID-19 та щоденну фіксацію антирекордів інфікувань кількість присутніх представників ЗМІ на заході була обмежена. Ми були вимушені сфокусуватися на медіаканалах, які мають більше поширення та охоплюють більшу аудиторію. Було зроблено акцент на зареєстрованих ЗМІ, тому що це подія високого рівня, яка має бути фахово висвітлена із дотриманням стандартів журналістики та журналістської етики”, – йдеться в повідомленні.

В ОДА зазначили, що не були запрошені представники ЗМІ, які не мають акредитації, та блогери. Водночас на події були представники таких ЗМІ: “UA:Херсон”, ТРК “Твій плюс”, ТРК “Херсон плюс”, ТРК “ВТВ плюс” та газета “Новий день”.

У відомстві додали, що з усіх об’єктів, на яких був Зеленський, здійснювалася пряма трансляція на сторінці Офісу президента.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter