Журналістки Анастасія Станко та Анна Бабінець отримали американську нагороду за відвагу в професії

Дата: 23 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися
Журналістка Громадського телебачення Анастасія Станко  та головна редакторка видання Slidstvo.Info Анна Бабінець отримали американську нагороду “За відвагу в журналістиці” від громадської організації International Women’s Media Foundation.
 
Про це повідомляє Громадське. 
 
 
“Станко продовжує повідомляти про порушення поліцією та Службою безпеки України прав людини в зоні конфлікту. Її останній документальний фільм про людей, яких незаконно затримала СБУ”, – розповіли організатори премії про причини вручення нагороди Станко. 
 
Під час вручення премії Станко згадала про свого колегу Станіслава Асєєва, якого нещодавно бойовики “ДНР” відправили до в’язниці на 15 років за його журналістську діяльність. 
 
“Мені здається, що зараз один з найскладніших часів для нашої професії. Так, журналістів убивають на війнах, як і раніше, на російсько-українській війні вбили сім. Так, журналістів і далі беруть у полон, мій колега Станіслав Асєєв з “Радіо Свобода” понад три роки в підвалі сепаратистів так званої “ДНР”. Журналістам і далі платять не дуже, місць, де вони б чесно могли виконувати свою роботу не стало більше. Що стало новими викликами? Те, що ми постійно повинні пояснювати, що ми робимо, як і чому це важливо. Ми мусимо доводити, що наша професія все ще потрібна. І ми стикаємося з ненавистю, погрозами, атаками в соцмережах, і часто їх удвічі більше, коли ми журналістки – жінки, з пропагандою, фейками і спрощенням. От навіть американські журналісти бачать, що попри величезну кількість викриттів люди досі залишаються на ключових посадах”, – сказала вона. 
 
Нагадаємо, що Анастасія Станко – журналістка Громадського телебачення. Вона відома своїми розслідуваннями про так звані таємні в’язниці СБУ в Харкові, де українські силовики безпідставно тримали десятки людей. За свою діяльність Станко неодноразово ставала об’єктом критики та навіть погроз
 
Анна Бабінець – керівниця незалежної розслідувальної агенції “Слідство.Інфо”. Журналістка відома своїми розслідуваннями щодо корупції топчиновників, зокрема щодо офшорних компаній експрезидента України Петра Порошенка.
 
Як відомо, в Україні чверть журналістів вважає, що є теми, які не можна піднімати в ЗМІ. Серед таких тем вони назвали висвітлення життя і діяльності українських військових у негативному руслі, зокрема інформацію про алкоголізм, наркоманію та мародерство серед добровольців на Донбасі, життя на окупованих частинах сходу України, події 2013–2014 років, 2 травня 2014 року в Одесі та багато інших. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter