Журналістів ZIK затримали біля військової частини на Рівненщині

Дата: 25 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

У понеділок, 24 квітня, на Рівненщині військові затримали групу журналістів телеканалу ZIK.

Як повідомляє ВВС Україна, військові заявляють, що припинили несанкціоновану зйомку режимного об’єкту. Журналісти кажуть про надуманий привід для затримання і що їм погрожували.

Інформація про несанкціоновану зйомку одного з військових об’єктів за допомогою “квадрокоптера” з’явилась на сайті Міноборони.

На місце викликали поліцію та СБУ. Їм передали затриманих, заявили військові. При цьому не вказали ні місця, де сталася подія, ні назви каналу.

Тим часом телеканал ZIK повідомив про затримання своїх журналістів у Рівненській області неподалік смт Оржів, де знімали програму “Стежками війни”. На місце виїхала поліція.

Її автор Андрій Стельмах заявив, що поліція “не знайшла складу злочину у діях журналістів. Але військові не відпускають їх і чекають приїзду іншої слідчо-оперативної групи СБУ”. За його словами, на місці перебуває контррозвідка, СБУ і військові.

“Погрожують обшуками й арештом знімальної групи”, – йдеться у Facebook каналу.

Раніше повідомлялось про негласне розпорядження військовим АТО не пропускати волонтерів, громадських активістів, представників громадських організацій та благодійних фондів через блокпости в прифронтовій зоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter