Журналісти вимагають покарати винних у побитті Рєуцького

Дата: 05 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Журналісти звернулися до міністра МВС Арсена Авакова з нагадуванням про те, що правоохоронців, які побили Костянтина Рєуцького, досі не покарано. Серед вимог звернення – позбавлення Антона Геращенка посади радника голови МВС.

У зверненні йдеться про те, що пройшов місяць з ночі побиття екс-беркутівцями Костянтина Рєуцького на очах у журналіста “Громадського ТБ” Анастасії Станко в Пісочині поблизу Харкова, але міліціонерів не лише не покарали – радник міністра МВС, народний депутат Антон Геращенко пропонує нагородити їх за затримання автомобіля зі зброєю. Також, як стверджують журналісти, він фотографувався з цими правоохоронцями, а журналістів, які заявили про злочин, називав провокаторами.

Журналістка Анастасія Станко звертається з наступними вимогами:

– негайно звільнити правоохоронців Рияко, Костюка і Гончаренка з органів внутрішніх справ і притягнути до кримінальної відповідальності за перевищення влади під час нападу на Костянтина Рєуцького; 

– позбавити офіційно та публічно народного депутата України Антона Геращенка статусу радника міністра внутрішніх справ України;

– встановити і притягнути до відповідальності осіб, що здійснили підготовку та поширення публікації на офіційному сайті МВС із неправдивими даними стосовно журналістів “Громадського ТБ”.

Закликаю інших долучитись на захист справедливості, бо ж не за те стояв Майдан, щоб знову відбілювати злочинців в міліцейських погонах. Варто, щоб хоч, як вони кажуть “їм за Майдан нічого не було”, то хоча б тут заслужено буде“, – заявляє Анастасія Станко.

Нагадаємо, Анастасія Станко розповіла, що 29 січня на пості ДАІ у Пісочині під Харковом працівники ДАІ побили голову правління громадської організації “Правозахисний центр “Поступ” та журналіста Костянтина Рєуцького. Працівники ДАІ, за її словами, зупинили журналістів, що їхали з зони АТО, перевірили документи і захотіли оглянути автомобіль. Після ремарки Рєуцького, що навіть у зоні АТО їх так не перевіряли, співробітники захотіли оглянути і особисті речі журналістів. Коли правозахисник дістав із сумки камеру, то працівники ДАІ намагалися її забрати, заламуючи руки Рєуцькому.

Як пише інтернет-видання informator.lg.ua, журналістом якого є Костянтин Рєуцький, радник голови МВС Антон Геращенко заявив, що правоохоронці не били правозахисника, а заламали йому руки, коли він діставав камеру, бо боялися, що він витягне з кишені зброю. Натомість Рєуцький посилається на фото з місця події, а також на висновки судмедексперта та лікарів, що діагностували в нього закриту черепно-мозкову травму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter