Журналістці з Херсона Оксані Корінній правоохоронці заочно оголосили підозру в колабораційній діяльності

Дата: 24 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України заочно оголосила підозру 53-річній херсонській журналістці Оксані Корінній в колабораційній діяльності. Її у 2022 році призначили в. о. заступника окупаційного “міністра інформаційної політики”. Цьогоріч Корінну виключили через співпрацю з ворогом із Національної спілки журналістів України.

Про це з посиланням на оприлюднену підозру інформує Центр журналістських розслідувань.

Оксана Корінна

За даними слідства, 53-річна Корінна Оксана Петрівна (Korinna Oksana Petrivna, Korinnaya Oksana Petrovna), уродженка села Станіслав, мешканка Херсона, добровільно перейшла на бік ворога. На початку червня 2022 року вона стала “заступницею директора” окупаційного “департаменту інформаційної політики Херсонщини”, який в серпні 2022 року росіяни реформували в “міністерство”. Тоді ж Корінна стала в. о. заступника незаконного “міністра” з інформаційної політики.

Перед звільненням Херсона Корінна переїхала до тимчасово окупованого Генічеська, де продовжила працювати на ворога.

Згодом окупанти знову реформували це відомство і тепер воно має назву “управление информационной политики Херсонской области”. Оксана Корінна обіймає посаду в. о. заступника начальника цього управління. Останнє незаконно зареєстроване в курортному селі Щасливцеве Генічеської громади.

Повідомляється, що Корінна займалася розробкою інформаційної кампанії для популяризації окупаційних органів влади і відповідає за інформаційну політику окупантів на Херсонщині.

За скоєний злочин їй заочно повідомили підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Корінна працювала на “Українському радіо” та “Суспільному радіо Херсон”. Центр журналістських розслідувань вказує, що жінка була в орбіті впливу покійного народного депутата від Партії регіонів Миколи Дмитрука, вдова якого Олена Дмитрук отримала підозру у державній зраді

Оксана Корінна відома своїми дуже близькими стосунками з керівниками Херсонщини за часів Віктора Януковича. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter