Міноборони повернуло журналістам hromadske та SkyNews акредитацію для роботи в зоні бойових дій

Дата: 21 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Журналістам hromadske Анастасії Станко та Миколі Пастику, а також співробітникам британського видання SkyNews повернули акредитації, які дають право працювати на деокупованих територіях та в зоні бойових дій.

Про це йдеться на сайті редакції hromadske, а також повідомляє Інститут масової інформації.

Анастасія Станко та Микола Пастико в деокупованому Херсоні Джерело: hromadske

Медійники уточнили, що отримали лист від Міністерства оборони з інформацією, що акредитацію повернули після звернення журналістів до військових.

Також у листі вказано, що “в разі повторного порушення правил роботи для представників ЗМІ в районах бойових дій акредитацію буде скасовано без можливості відновлення”.

Про відновлення відповідної акредитації команді SkyNews ІМІ повідомив локальний продюсер медіа Азад Сафаров.

Водночас начальник Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України, полковник Богдан Сеник у коментарі ІМІ уточнив, що першою чергою акредитації повернули редакціям та журналістам, які зверталися щодо її поновлення, згодом її повернуть усім.

Нагадаємо, 13 листопада Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у звільненому Херсоні, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнано недійсними. Їх позбавили акредитації за “грубе порушення вимог наказу головнокомандувача Збройних сил України №73 від 3 березня 2022 року, а також відповідних розпоряджень військового командування”.

Ситуація викликала обурення в медійній спільноті. Детальніше про це – у матеріалі

“Вкрадена перемога”: чи варто позбавляти акредитації журналістів, які дали перші репортажі зі звільненого Херсона

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter