Журналіст подав позов проти Зеленського через ненадання публічної інформації

Дата: 28 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Верховний Суд України відкрив провадження щодо ненадання публічної інформації з боку президента Володимира Зеленського. Проти очільника України позивається журналіст Дмитро Сінченко. 

Про це він сам повідомив у фейсбуку. 

Пам'ятаєте, як Зеленський під час зустрічі з ветеранами та волонтерами в ОП заявив про те, що йому кладуть на стіл…

Опубліковано Дмитром Сінченком Вівторок, 28 січня 2020 р.

Сінченко розповів, що звернувся до Зеленського з офіційним проханням надати йому роздруківки записів телефонних розмов активістів акцій “Ні капітуляції!”. Про їхню наявність Зеленський нібито заявив під час зустрічі з ветеранами і волонтерами у своєму офісі.

“У відповідь, як і очікував, отримав безпідставну відмову”, – розповів журналіст. 

Аби захистити свої права, Сінченко подав до суду. У позові він наголошує, що інформація, про яку згадав Зеленський, має значний суспільний інтерес, адже:

  • вона стосується масових протестів;
  • сам факт наявності записів телефонних розмов у Зеленського може свідчити про порушення законодавства, оскільки для самого запису не було законних підстав.

Нагадаємо, що у вересні львівський активіст Святослав Літинський програв суд проти Офісу президента. Чоловік вимагав надати український переклад російськомовного виступу Володимира Зеленського та визнати протиправною бездіяльність ОПУ щодо неналежного розгляду його звернення.

У серпні поточного року офіс Зеленського взагалі перестав приймати надіслані електронною поштою звернення від громадян та відповідати на журналістські інформаційні запити. Тоді на своїх сторінках у фейсбуці низка журналістів та активістів публікували скриншоти відповідей з ОП.

Зі свого боку експерти наголошували, що такою бездіяльністю відомство порушувало одразу кілька законів України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter