Жінкам у Саудівській Аравії дозволили заходити до ресторанів разом з чоловіками

Дата: 06 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Влада Саудівської Аравії скасувала обов’язкову вимогу для ресторанів забезпечувати окремі входи для чоловіків і жінок.

Про це повідомляє BBC.

До скасування заборони всередині закладів зони, де перебували жінки та сім’ї, відділялися непрозорими екранами від чоловіків

До скасування вимоги всі заклади харчування в країні повинні були мати два входи: один для жінок і сімей, а другий для чоловіків, які прийшли без жінок. Окрім цього, всередині закладів зони, де перебували жінки та сім’ї, відділялися непрозорими екранами від чоловіків.

Зняття заборони всередині країни сприйняли спокійно, адже, як зазначають журналісти, ще до офіційного рішення уряду деякі заклади почали відмовлятися від ґендерної сегрегації. 

Нагадаємо, що владу Саудівської Аравії неодноразово критикували за дискримінаційне законодавство щодо жінок. Зміни в цій сфері почалися після приходу до влади в країні короля Салмана Аль Сауда у 2015 році, а згодом призначення ним через два роки свого сина Мухаммеда бін Салмана спадкоємцем престолу.

За цей час саудівським жінкам дозволили видавати водійські праваліцензії пілотів, відкривати бізнес  та подорожувати без дозволу чоловіка

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter