Жінка з Київщини врятувала двох дітей під час обстрілу окупантами їхньої машини під Гостомелем 

Дата: 31 Березня 2022
A+ A- Підписатися
Жінка з Київщини на ім’я Леся врятувала двох дітей під час обстрілу окупантами машини, в якій вона з друзями намагалася врятуватися, – свою десятимісячну доньку та трьохрічного хлопчика. Троє інших пасажирів загинули на місці. 
 
Історію жінки розповіли у фейсбуку Першого територіального медичного об’єднання Львова. Сюди жінка звернулась по допомогу. 
Фото жінки з фейсбуку Першого територіального медичного об’єднання Львова

“Люблю тебе. По нас стріляють…” – це останнє, що встигла сказати Леся своєму чоловіку Артему телефоном. За кілька годин до того жінка з донькою сіли до автомобіля друзів у Демидові на Київщині, аби врятуватися. Чоловік залишився допомагати з евакуацією місцевих.

Троє друзів родини загинули на місці, розповіла жінка. Їй вдалося вибратися з палаючої автівки і дістати звідти дітей – свою десятимісячну доньку та трирічного сина подруги. У доньки в стопі застрягли три металеві уламки, у самої Лесі – розтрощена кисть руки, хлопчик не постраждав. 
 
Після цього жінку з дітьми прихистила сім’я із сусідньої Гаврилівки. Під звуки сирен вони просиділи всю ніч у підвалі, а зранку рятувальники забрали їх у Бородянку, де жінці та дівчинці надали першу медичну допомогу.
 
Через 10 днів після обстрілу жінка з дітьми приїхала до Львова і звернулась по допомогу до Першого медоб’єднання Львова. У дитячій лікарні дитина проходить інтенсивне лікування. Як кажуть медики, уламки не загрожують життю дитини і не завдадуть шкоди руху стопи та росту дитини у майбутньому. 
 
“Тим часом у 8-й лікарні нашого медоб’єднання лікарі роблять усе можливе, аби зберегти функцію кисті у Лесі. Усі кістки кисті в жінки розтрощені. Одного пальця немає. Спеціалісти мікрохірургії кисті фактично складають заново пальці матері. Попереду – ще низка оперативних втручань для відновлення функцій руки”, – розповіли у Першому територіальному медичному об’єднанні Львова.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter