Зеленський затвердив Стратегію інформаційної безпеки України

Дата: 29 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 жовтня 2021 року “Про Стратегію інформаційної безпеки”.

Про це йдеться в указі №685/2021 від 28 грудня, оприлюдненому на сайті очільника держави.

Джерело: president.gov.ua

Водночас статтю 2 указу президента України від 25 лютого 2017 року №47 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 року “Про Доктрину інформаційної безпеки України” визнано такою, що втратила чинність.

Метою стратегії є посилення спроможностей щодо гарантування інформаційної безпеки держави, її інформаційного простору, підтримування інформаційними засобами та заходами соціальної і політичної стабільності, оборони держави, захисту державного суверенітету, територіальної цілісності України, демократичного конституційного ладу, забезпечення прав та свобод кожного громадянина.

Стратегія складається з кількох розділів:

  • Загальні положення
  • Аналіз загроз та викликів інформаційній безпеці. Глобальні виклики та загрози
  • Національні виклики та загрози
  • Стратегічні цілі та напрями реалізації стратегії (передбачає сім стратегічних цілей)
  • Очікувані результати 

Кабмін має затвердити в тримісячний строк план заходів з реалізації стратегії та забезпечити контроль над його виконанням.

Також він має забезпечити підготовку щорічного звіту про виконання плану заходів з реалізації відповідної стратегії та його оприлюднення.

Національний інститут стратегічних досліджень повинен здійснювати науковий супровід реалізації стратегії інформаційної безпеки.

Реалізація стратегії розрахована на період до 2025 року.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter