Зеленський запропонував прем’єру Італії створити спільну слідчу групу в справі Марківа

Дата: 25 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський запропонував прем’єр-міністру Італії створити спільну слідчу групу для розгляду справи ексбійця Національної гвардії Віталія Марківа.

Як повідомляє пресслужба президента, пропозицію озвучили під час зустрічі Зеленського з італійським прем’єром Джузеппе Конте на полях Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

“Також під час зустрічі обговорили важливість продовження санкційної політики стосовно Росії. Прем’єр-міністр Італії наголосив, що санкції не можуть бути зняті, доки не відновлено територіальну цілісність і суверенітет України”, – повідомили в Офісі президента.

Як відомо, 12 липня суд в італійському місті Павія засудив до 24 років ув’язнення бійця Національної гвардії України Віталія Марківа.

Українця арештували у 2017 році за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська на Донеччині. Там він працював у групі фоторепортерів із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

Італійські прокурори вважають загибель Роккеллі умисним убивством. За їхньою версією, перебуваючи на горі Карачун, Марків передав інформацію про перебування журналістів українській армії. Захист відкидає ці звинувачення, наполягаючи на тому, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню. Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала пропозиції України щодо створення спільної слідчої групи, які висловлювали після арешту Марківа.

Адвокат Марківа Рафаеле Дела Валле повідомив, що суд у справі нацгвардійця Віталія Марківа упродовж 90 днів має оприлюднити мотивацію вироку, відповідно до якого українця засудили до 24 років ув’язнення. Після цього захист зможе подати апеляцію, а рішення щодо апеляції можуть ухвалити навесні 2020 року.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter