Зеленський різко розкритикував ОБСЄ за кволу участь у спробах зупинити Путіна

Дата: 24 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський розкритикував Організацію з безпеки і співробітництва у Європі (ОБСЄ) за недостатню участь у спробах змусити Росію припинити війну проти України.

Його заяву опублікували на сторінці Офісу президента.

За словами президента, війна триває вже дев’ять місяців, і за цей час на різних міжнародних майданчиках намагаються шукати рішення для того, щоб зупинити Росію, максимально ізолювати її та вирішити створені війною глобальні проблеми.  

“Чому серед цих майданчиків досі немає ОБСЄ? Чому, зокрема, держава-терорист навіть через 9 місяців своїх безперервних злочинів і досі залишається одним із членів вашої Парламентської асамблеї? Щоб нарешті зупинити перелік місяців війни та почати відлік років миру, треба використати всі національні й міжнародні можливості для тиску на державу-терориста. Будьте у цьому лідерами – і будете лідерами руху до миру”, — заявив Володимир Зеленський. 

Президент додав, що українці бачать, “хто реально допомагає, а хто сприймає російський терор як частину телевізійної картинки”.

“Ми бачимо, хто намагається заради миру зламати все, що заважає, а хто вдає, ніби тут якийсь геноцид онлайн – дивляться і чекають, що Росія якоїсь миті сама зупиниться чи що хтось якось натисне кнопку “пауза”. Ми бачимо, хто проявляє людяність, рятуючи людей, а хто тихенько думає, ніби українцями можна просто пожертвувати. Ми все це бачимо. Світ це бачить. І обов’язково будуть висновки”, — прокоментував президент України. 

Зеленський констатував, що висновки щодо конкретних країн, які скував страх. При цьому він додав, що саме зараз і саме на основі дій чи відсутності дій “під час російської терористичної війни визначається доля дуже багатьох у світі”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter