Зеленський повідомив, що на Київщині знайшли ще одне масове поховання близько 900 цивільних (оновлено)

Дата: 29 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський заявив, що правоохоронці знайшли ще одне масове поховання близько 900 цивільних на території Київщини, яка перебувала під російською окупацією в березні.

Про це він повідомив в інтерв’ю польським ЗМІ. 

Скриншот з відео

За словами Зеленського, хоча російські військові намагалися приховати наслідки своїх злочинів, слідчі й досі знаходять велику кількість вбитих громадян України: 

“Уявіть собі: було стільки вбитих, що, незважаючи, що вони спалили [частину тіл загиблих у пересувних крематоріях], знову знайшли могилу 900 людей у Київській області. 900 людей! Скільки людей загинуло – ніхто не знає. Будуть наслідки, буде слідство, буде потім перепис населення. Треба ж знайти всіх цих людей [вбитих російськими військовими] – ми ж не знаємо скільки їх”, – сказав президент. 

Водночас ввечері 29 квітня речниця поліції Київської області Ірина Прянішнікова спростувала слова президента про нове масове захоронення.

“Президент Зеленський обмовився або мав на увазі загальну статистику по загиблим”, – зазначила вона.  

Нагадаємо, що cтаном на 29 квітня на Київщині правоохоронці виявили 1187 тіл цивільних громадян, яких убили російські військові під час тимчасової окупації окремих населених пунктів області. Роботи з розборів завалів та пошуку загиблих тривають.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter