Зеленський попросив Резнікова суттєво уточнити питання військового обліку для жінок

Дата: 18 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський звернувся до міністра оборони Олексія Резнікова щодо необхідності обов’язкового уточнення низки питань, пов’язаних з військовим обліком жінок.

Про це повідомили в Офісі президента. 

Фото: armyinform.com.ua

Зеленський відповів на петицію про скасування нового переліку військово-облікових професій для жінок, яка набрала 37 тисяч підписів із 25 тисяч необхідних.

Президент наголосив, що реєстрація звернення та збір підписів під ним свідчать про суспільний резонанс, але викликали його, на думку Зеленського, не норми Конституції щодо захисту суверенітету й територіальної цілісності держави як справи всього українського народу, а невдала їхня реалізація. 

Президент просить Резнікова суттєво уточнити (скоротити) перелік військово-облікових професій для жінок з огляду на реальні потреби оборони держави, впровадити сучасні цифрові технології в процедури поставлення на військовий облік та врегулювати питання порядку проходження медичного огляду під час цього процесу.

Фото: armyinform.com.ua

У Міноборони вже повідомили, що працюють над спрощенням порядку. За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, поточного року жінок не штрафуватимуть за те, що не стали на облік.

“Протягом 2022-го триватиме перехідний період. Зараз ведеться робота над спрощенням порядку постановки на облік, вивчається питання пріоритетності професій споріднених з військово-обліковими спеціальностями. Тож будуть зміни, про які Міноборони обов’язково повідомить”, – зазначила вона.

Нагадаємо, що, за останніми офіційними даними, у Збройних силах України проходять службу 31 757 жінок, що становить 15,6% загальної кількості військовослужбовців. Це один з найвищих відсотків навіть серед багатьох армій країн – членів НАТО. Майже 5 тисяч жінок в українській армії є офіцерками.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter